26 Nisan 2020 Pazar

Tatlı Patatesli ve Yulaflı Dilimler

Çok lezzetli, yedikçe yedirten güzel bir tarif.

Yumurtasız, süt ürünü içermeyen ve rafine şekersiz atıştırmalık bulmak çok da kolay değil ama bu tarif tam istediğim gibi oldu.

Kahvaltıda, açlığı bastırmak için, tatlı niyetine hepsine uyar.

Kuruyemişsiz, Vegan, Süt Ürünsüz, Yumurtasız, Rafine Şekersiz

Tarifi The Brown Paper Bag sayfasından uyarladım.

Malzemeler:

3 çorba kaşığı çiya tohumu
2/3 kap su (160ml)
1 kap yulaf ezmesi
1 kap süt (yulaf ya da badem sütü)
1/4 kap zeytinyağı
1/4 kap akçaağaç şurubu
1 kap çiğ rendelenmiş tatlı patates (125g)
1/4 kap kabak çekirdeği (45g)
1/4 kap ay çekirdeği (45g)
2 çay kaşığı tarçın
2 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı karbonat
1 kap kuru üzüm (160g)
1 kap hindistan cevizi rendesi (70g)
1 kap siyez unu (140g)

Yapılışı:

Fırını 180C'ye ayarla ve 22cm'lik kare kalıba yağlı kağıt ser.

Çiya tohumu ve 160 ml suyu küçük bir kapta karıştır ve jelleşmesi için 10 dakika beklet.

Bütün malzemeleri (kuru üzüm, hindistan cevizi rendesi ve siyez unu hariç) karıştır.

Karışıma kuru üzüm, hindistan cevizi rendesi, siyez ununu ekle ve spatula ile karıştır.

Kalıba dök.

Fırında 35 dakika pişir. (Ortasına batırdığın kürdan temiz çıkana kadar)

Kabında 20 dakika beklet ve sonra kabından çıkarıp soğumaya bırak.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: