Üstelik bugün yarın yeriz derken olgunlaşmış muzları değerlendirmek için de nefis bir çözüm.
Bu az malzemeli bol lezzetli muffinler kahvaltıya, çay saatine, tatlı niyetine çok uygun.
Kabuklu Yemişsiz, Süt Ürünsüz, Yumurtasız, Vegan
Tarifi Deliciously Ella kitabından uyarladım.
Malzemeler:
2 elma
3 olgun muz
3 1/2 yemek kaşığı yulaf sütü
3 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
230 g siyez unu
100 g organik esmer şeker
1 çay kaşığı/7g karbonat
1/2 çay kaşığı/2g kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
2 elma
3 olgun muz
3 1/2 yemek kaşığı yulaf sütü
3 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
230 g siyez unu
100 g organik esmer şeker
1 çay kaşığı/7g karbonat
1/2 çay kaşığı/2g kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
Fırını 200C/Fanlı 180C'ye ayarla.
12'lik muffin kalıbına kağıt kapları ser ya da silikon muffin kapları kullan.
Elmaları soy ve küçük parça doğra.
Bir kapta muzları iyice ez, içine süt ve yağı ekleyip karıştır.
Bütün malzemeleri karıştır, yoğun bir hamur olacak.
Karışımı muffin kaplarına dök ve fırına ver. Kürdan testi temiz çıkana kadar, 25 dakika pişir.
Fırından çıkınca on dakika beklet ve daha sonra muffin kabından çıkarıp soğumaya bırak.
Afiyet olsun!
12'lik muffin kalıbına kağıt kapları ser ya da silikon muffin kapları kullan.
Elmaları soy ve küçük parça doğra.
Bir kapta muzları iyice ez, içine süt ve yağı ekleyip karıştır.
Bütün malzemeleri karıştır, yoğun bir hamur olacak.
Karışımı muffin kaplarına dök ve fırına ver. Kürdan testi temiz çıkana kadar, 25 dakika pişir.
Fırından çıkınca on dakika beklet ve daha sonra muffin kabından çıkarıp soğumaya bırak.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder