26 Ekim 2019 Cumartesi

Keçiboynuzu Unlu Muffin

Çok lezzetli keçiboynuzu unlu muffinler bence uzun zamandır yaptığım en iyi muffinlerden biri oldu.

Tarifin aslı çikolatalı browni ve browni olarak da çok güzel olacağına eminim. Evde Türkiye'den getirdiğim keçiboynuzu unu vardı, değerlendirmek istedim ve harika oldu!

Muffinlerin kabarmasının sırrı hamuru çok karıştırmamak, muffin kaplarını silme doldurmak, sıcak fırına koymak ve muffin kalıbının boş kalan gözleri olursa da oraları yarı yarıya suyla doldurmak böylece kaptaki ısı eşit yayılmış oluyor. Bunları uyguladıktan sonra pufidik kabaran muffinlerim oldu benim de!

Keçiboynuzu unlu muffin kahvaltılık tatlı kek

Malzemeler:

125 ml sıvı yağ
100 gr organik ham şeker
2 yumurta
60 gr un
5 yemek kaşığı keçiboynuzu unu
1/4 çay kaşığı kabartma tozu

Ölçüler : 1 çay kaşığı=5 ml, 1 çorba kaşığı=15 ml

1. Fırını baştan 220 C / Fanlı 200 C'ye ayarla. Muffin kalıbının içine kağıtlarını yerleştir.

2. Orta büyüklükteki bir kapta sıvı yağ ve şekeri çırp. İçine unu, keçiboynuzu ununu ve kabartma tozunu ekle ve yavaşça karıştır.

3. Yumurtaları küçük bir kapta çırp ve yavaşça diğer karışımın içine ekle. Spatulayla iyice karıştır, içindeki hava kabarcıklarını tutmak için mikser kullanma.

4. Hamuru muffin kaplarına silme doldur.

5. Muffin kalıbını fırına tam koymadan önce 200 C / Fanlı 180 C'ye düşür. 20 dakika pişir. Muffin toplanıp kağıt kalıplarından ayrıldığında pişmiş demektir.

6. Fırından çıkardıktan sonra muffinleri hemen kabından çıkar ve telin üstünde soğumaya bırak.

Bu tarifle 5 tane pofidik muffin çıktı. Arttırmak için tarifi katlayabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: