Malzemeler:
200 gr un
100 gr ham şeker (unrefined cane sugar)
2 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
50 ml su
80 ml sıvı yağ
2 yumurta
2 orta boy elma, soyulmuş ve doğranmış
Ölçüler : 2 1/2 çay kaşığı kabartma tozu=1 paket kabartma tozu
1. Fırını baştan 220 C / Fanlı 200 C'ye ayarla. Muffin kalıbının içine kağıtlarını yerleştir.
2. Orta büyüklükteki bir kapta unu, şekeri ve kabartma tozunu karıştır.
3. Küçük bir kabın içinde yumurtaları çırp, içine su ve yağı ekle.
4. Kuru karışımın içine sıvı karışımı ekle. Spatula ile karıştır ama çırpma. Hamur yoğun ve topak topak olacak. Hamura nazikçe elmaları ekle.
5. Hamuru muffin kaplarına silme doldur.
6. Muffin kalıbında boş kalan gözlere yarı yarıya su doldur.
7. Muffin kalıbını fırına tam koymadan önce fırını 200 C / Fanlı 180 C'ye düşür. 20 dakika ya da altın rengi olana kadar pişir.
8. Fırından çıkardıktan sonra muffinleri hemen kabından çıkar ve telin üstünde soğumaya bırak.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder