26 Ekim 2019 Cumartesi

Kuru meyveli Muffin

Yeni harika bir muffin tarifi.

Muffinleri kahvaltıda, arabada, dışarda yemesi çok pratik.

Sade bir tarif ve içine koyduklarımızla zenginleştirmek çok kolay.

Kuru meyveli muffin tatlı kahvaltılık kek sütsüz

Malzemeler:

250 gr un
3 çay kaşığı kabartma tozu
100 gr ham şeker
1 yumurta
225 ml yulaf sütü
4 çorba kaşığı sıvı yağ

150gr kavrulmamış kuruyemiş ve kuru meyve karışımı (kuru üzüm, ceviz, kaju, badem)

Ölçüler : 1 çay kaşığı=5 ml, 1 çorba kaşığı=15 ml

1. Fırını baştan 220 C / Fanlı 200 C'ye ayarla. Muffin kalıbının içine kağıtlarını yerleştir.

2. Orta büyüklükteki bir kapta unu, şekeri ve kabartma tozunu karıştır.

3. Küçük bir kabın içinde yumurtayı çırp, içine yulaf sütünü ve yağı ekle.

4. Kuru karışımın içine sıvı karışımı ekle. Spatula ile karıştır ama çırpma. Hamur yoğun ve topak topak olacak. Hamura nazikçe kuru meyveleri ekle.

5. Hamuru muffin kaplarına silme doldur.

6. Muffin kalıbını fırına tam koymadan önce 200 C / Fanlı 180 C'ye düşür. 20-25 dakika ya da altın rengi olana kadar pişir.

7. Fırından çıkardıktan sonra muffinleri hemen kabından çıkar ve telin üstünde soğumaya bırak.

Bu tarifle 9 pofidik muffin çıktı. Arttırmak için tarifi katlayabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: