28 Nisan 2020 Salı

Tatlı Patatesli Brownie

Tatlı patatesli brownie kulağa ilginç gelse de tadı çok güzel, üstelik de sağlıklı.

Sebzeyle brownie olur mu demeyin bu tarifi deneyin.

Glutensiz, rafine şekersiz, yumurtasız, sütsüz; daha ne olsun, bence bundan iyisi Şam'da kayısı.

Vegan, Süt Ürünsüz, Yumurtasız, Rafine Şekersiz, Glutensiz
Süt Ürünsüz, Yumurtasız, Rafine Şekersiz, Glutensiz, Vegan

Tarifi Deliciously Ella kitabından uyarladım.

Malzemeler:

600 g tatlı patates (2 orta boyut)
14 kuru hurma (Medjul hurması)
80 g badem unu
100 g karabuğday unu ya da pirinç unu
4 çorba kaşığı kakao tozu
3 çorba kaşığı akçaağaç şurubu

Fırını 180C/Fanlı 160C'ye ayarla ve 20cm'lik kare fırın kalıbına yağlı kağıt ser.

Tatlı patatesleri soy, kuşbaşı doğra ve buharda 20 dakika, iyice yumuşayana kadar pişir.

Hurmaların çekirdeklerini ayıkla. Hurmalar çok kuruysa kaynar suda 10 dakika beklet ve sonra suyunu süz.

Tatlı patates ve hurmaları kremamsı olana kadar doğrayıcıdan ya da el blender'ından geçir.

Bütün malzemeleri karıştırma kabına koy, karıştır.

Karışımı fırın kalıbına dök ve kürdan testi temiz çıkana kadar 20-30 dakika pişir.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: