27 Nisan 2020 Pazartesi

Keçiboynuzu Unlu Pişmeyen Yulaf Bar

Ve yine yapımı çok kolay tadı çok lezzetli bir atıştırmalık yaptım.

Keçiboynuzu unu kullandığım için başka tatlandırıcı koymaya gerek kalmadı.

Üstelik pişmiyor, hepsini doğrayıcıdan geçirip derin dondurucuda bir iki saat tutmak yeterli.

Kuruyemişsiz, Vegan, Süt Ürünsüz, Yumurtasız, Rafine Şekersiz

Kuruyemişsiz, Vegan, Süt Ürünsüz, Yumurtasız, Rafine Şekersiz

Malzemeler:

1 kap (170g) Medine hurması (6-7 adet)

1 kap Yulaf Ezmesi (80g)

1/3 kap Keçiboynuzu unu (30g)

1/4 kap Ay çekirdeği (35g)

2 yemek kaşığı Çiya Tohumu

1/3 kap yulaf sütü (ya da su)

1 kap rende hindistan cevizi kurusu (70g)

1 çay kaşığı tarçın tozu

2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı (27g)

Yapılışı:

Hurmaları kaynar suda 10 dakika beklet ve sonra süz.

Bütün malzemeleri hamur gibi toplanana kadar doğrayıcıdan geçir.

Yağlı kağıt yayılmış 20x20 cm fırın kabına karışımı sıkıştırarak yay.

Buzlukta 1-2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis et.

Buzdolabında bir hafta saklanabilir.

Afiyet olsun!

Not:

1 kap=240 ml, 1 çay kaşığı=5 ml, 1 yemek kaşığı=15 ml

Çikolata tadı için keçiboynuzu unu yerine 1/3 kap kakao ve 1 yemek kaşığı akçaağaç şurubu ya da bal ekle.

Tarifi The Brown Paper Bag sayfasından uyarladım.

Hiç yorum yok: