Keçiboynuzu unu kullandığım için başka tatlandırıcı koymaya gerek kalmadı.
Üstelik pişmiyor, hepsini doğrayıcıdan geçirip derin dondurucuda bir iki saat tutmak yeterli.
Kuruyemişsiz, Vegan, Süt Ürünsüz, Yumurtasız, Rafine Şekersiz
Malzemeler:
1 kap (170g) Medine hurması (6-7 adet)
1 kap Yulaf Ezmesi (80g)
1/3 kap Keçiboynuzu unu (30g)
1/4 kap Ay çekirdeği (35g)
2 yemek kaşığı Çiya Tohumu
1/3 kap yulaf sütü (ya da su)
1 kap rende hindistan cevizi kurusu (70g)
1 çay kaşığı tarçın tozu
2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı (27g)
Yapılışı:
Hurmaları kaynar suda 10 dakika beklet ve sonra süz.
Bütün malzemeleri hamur gibi toplanana kadar doğrayıcıdan geçir.
Yağlı kağıt yayılmış 20x20 cm fırın kabına karışımı sıkıştırarak yay.
Buzlukta 1-2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis et.
Buzdolabında bir hafta saklanabilir.
Afiyet olsun!
Not:
1 kap=240 ml, 1 çay kaşığı=5 ml, 1 yemek kaşığı=15 ml
Çikolata tadı için keçiboynuzu unu yerine 1/3 kap kakao ve 1 yemek kaşığı akçaağaç şurubu ya da bal ekle.
Tarifi The Brown Paper Bag sayfasından uyarladım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder