Çok pratik, çok lezzetli ve çok besleyici.
Fıstıklı baklava görünümlü bu börekçikler hem şaşırtmalı hem de yedikçe yedirtmeli.
Kuruyemişsiz, Vegan, Süt Ürünsüz, Yumurtasız, Rafine Şekersiz
Tarifi The Brown Paper Bag sayfasından uyarladım.
Malzemeler:
1 kap karabuğday
1 1/2 kap su
150 g ıspanak
100 g donmuş bezelye, çözülmüş
200 g pişmiş yeşil mercimek
1/2 kap ay çekirdeği
1 diş sarımsak, ezilmiş
1 kap doğranmış maydanoz, dereotu
Tuz
Milföy
Yapılışı:
1 kap = 240 ml
Fırını 200C'ye ayarla ve fırın tepsisine yağlı kağıt ser.
Karabuğdayı ve suyu tencereye koyup suyunu çekene kadar pişir.
Ispanağı tavada diriliğini kaybedene kadar pişir (1-2 dakika), ateşten al ve avucunda sıkarak fazla suyunu çıkar.
Hamur gibi olan karışımdan sosis şekli verip milföylerin üstüne koy ve milföyü etrafında rulo yap. Ruloları iki parmak kalınlığında dilimle ve tepsinin üstüne diz.
Fırında 30-40 dakika, rengi altın rengine dönüşene kadar pişir.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder