27 Nisan 2020 Pazartesi

Yeşil Sosisli Milföy Sarması

Evdeki milföyle ne yapsam derken bu tarif geldi aklıma.

Çok pratik, çok lezzetli ve çok besleyici.

Fıstıklı baklava görünümlü bu börekçikler hem şaşırtmalı hem de yedikçe yedirtmeli.

Kuruyemişsiz, Vegan, Süt Ürünsüz, Yumurtasız, Rafine Şekersiz

Kuruyemişsiz, Vegan, Süt Ürünsüz, Yumurtasız, Rafine Şekersiz

Tarifi The Brown Paper Bag sayfasından uyarladım.

Malzemeler:

1 kap karabuğday

1 1/2 kap su

150 g ıspanak

100 g donmuş bezelye, çözülmüş

200 g pişmiş yeşil mercimek

1/2 kap ay çekirdeği

1 diş sarımsak, ezilmiş

1 kap doğranmış maydanoz, dereotu

Tuz

Milföy

Yapılışı:

1 kap = 240 ml

Fırını 200C'ye ayarla ve fırın tepsisine yağlı kağıt ser.

Karabuğdayı ve suyu tencereye koyup suyunu çekene kadar pişir.

Ispanağı tavada diriliğini kaybedene kadar pişir (1-2 dakika), ateşten al ve avucunda sıkarak fazla suyunu çıkar.

Bütün malzemeleri (milföy hariç) blender'dan geçir.

Hamur gibi olan karışımdan sosis şekli verip milföylerin üstüne koy ve milföyü etrafında rulo yap. Ruloları iki parmak kalınlığında dilimle ve tepsinin üstüne diz.

Fırında 30-40 dakika, rengi altın rengine dönüşene kadar pişir.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: