1 Mayıs 2020 Cuma

Muzlu Yulaflı Bar

Sabah koşuşturmasında enerji sağlayacak, açlığı bastıracak ve yapması çok kolay bir tarif.

Fırın çalışırken hemen hazırlayıp bir tane de bundan atıyorum fırına ki atıştırmalık istedim mi elimin altında olsun hep.

Muz ve hurma oldukça tatlı, rafine şekere hiç gerek kalmıyor; hindistan cevizi yağı ise çok sağlıklı ve pişince tadında anlaşılmıyor.


Kabuklu Yemişsiz, Süt Ürünsüz, Yumurtasız, Rafine Şekersiz, Glutensiz, Vegan

Tarifi Livia's Kitchen kitabından uyarladım.

Malzemeler:

200 g hurma kurusu (7-8 adet Medjul hurması), çekirdeklerini ayıkla
2 yemek kaşığı tarçın
150 g olgun muz
50 g hindistan cevizi yağı
200 g yulaf ezmesi (ihtiyaca göre glutensiz yulaf ezmesi)
50 g kuru üzüm

Yapılışı:

Fırını 180C/Fanlı 160C'ye ayarla ve 20cm'lik kare fırın kalıbına yağlı kağıt ser.

Hurmalar çok kuruysa 10 dakika kaynar suda beklet, süz.

Hurma, tarçın, muz ve hindistan cevizi yağını doğrayıcıdan ya da el blenderinden geçir.

Yulafı ve kuru üzümü ekle, karıştır. Fırın kabına yay.

Fırında 15 dakika, üstü altın rengi olana kadar pişir.

Soğuduktan sonra dilimle. Oda sıcaklığında kapaklı bir kapta sakla.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: