13 Mayıs 2020 Çarşamba

Çikolatalı Muzlu Pişmeyen Tart, Raw Banoffee Cups

İçindeki süpriz yoğun ve kremamsı karışımın üstündeki kıtır kıtır çikolatayla birleşimi muhteşem bir lezzet oldu.

Bu minik lezzet bombalarını silikon muffin kaplarından çıkarıp servis etmesi çok pratik ve görüntüleri de bir o kadar hoş.

İster yemek üstüne ister beş çayına harika yakışırlar.

Kabuklu Yemişsiz, Süt Ürünsüz, Yumurtasız, Glutensiz, Vegan



Kabuklu Yemişsiz, Süt Ürünsüz, Yumurtasız, Glutensiz, Vegan

Malzemeler:

165g Yulaf ezmesi (tercihe göre glutensiz)
25ml Akçaağaç şurubu (ya da bal)
15g Hindistan cevizi yağı, eritilmiş

150g Medjul hurma, çekirdeksiz
100g Muz

50g Hindistan cevizi yağı
30g Ham Kakao
2 yemek kaşığı Akçaağaç şurubu (ya da bal)

Yapılışı:

Yulaf ezmesini robotta un haline gelecek şekilde çek. Akçaağaç şurubu ve eritilmiş hindistan cevizi yağı ile karıştır.

Karışımı 9 adet silikon muffin kalıbının dibine eşit olacak şekilde yay, bastırarak düzelt ve sonrasında kapları buzdolabında beklet.

Hurma ve muzu blenderda püre haline getir.

Son olarak hindistan cevizi yağını erit, içine kakao, akçaağaç şurubunu ekle ve karıştır.

Şimdi kapları buzdolabından çıkar. Her bir kabın içine hurmalı muz karışımını eşit dağıt ve üstlerine hazırlanan çikolata sosunu dök. Tekrar buzdolabına kaldırıp 2 saat beklet.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: