Harika, çok lezzetli ve yapması çok kolay ayvalı kek, üstelik süt ürünü içermiyor...
Süt ürünü tüketimini aza indirmek için son zamanlarda tereyağlı kekler yerine zeytinyağlı olanları tercih ediyorum ve bu çok başarılı oldu. Elmayla da çok güzel oluyor.
Malzemeler:
2 organik yumurta
125 ml sıvı yağ (riviera zeytinyağı ya da ayçiçek yağı)
150 gr şeker
275 gr un
2 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karbonat
1/2 çay kaşığı tuz
500 gr ayva, soyulmuş ve doğranmış
2. Ayvaları buğuda 10 dakika pişir.
3. Orta büyüklükteki bir kapta yumurta ve yağı çırp.
4. Karışımın içine şekeri, unu, tarçını ve karbonatı ekle, spatula ile iyice karıştır.
5. Buğuda haşlanmış ayvaların kağıt havluyla nemini al ve karışıma ekle. Fırın kabına oldukça yoğun olan karışımı spatula ile dök.
6. Önceden ısıtılmış fırında 50 dakika ya da altın rengi olup kürdan batırıldığında temiz çıkana kadar pişir. (Fırını ilk yarım saat açma.)
7. Fırından çıkardıktan sonra kabından çıkarıp telin üstünde soğumaya bırakmadan önce kabında 10 dakika bekle.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder