13 Ağustos 2015 Perşembe

Paris Seyahat Rehberi

Şubat ayındaki Paris gezimizi hatırlar mısınız?

Hani bütün gün caddelerinde gezinip sokaklarında dolandığımız...

Yollarına, binalarına, müzelerine ve tabii ki yemeklerine hayran kaldığımız Paris
seyahatimizi.

İşte o seyahatte nerelere gittik, bir dahaki sefere nerelere gitmeyi planladık hepsi burada.

Oh la la! Buyurun o zaman Paris seyahat notlarıma...

Paris Fransa gezi seyahat rehberi notları

Kısa Kısa

Müzeler:

- Müzeleri sıra beklemeden kolayca gezmek için Paris müze kart.

Ulaşım:

- Paris’i yürüyerek gezmek çok rahat.

- Toplu taşımayla seyahat etmek ise çok yaygın, pratik ve hesaplı.

- Metro ve otobüslerde geçerli 10'lu bilet (carnet) ile yolculuk tek bilete göre daha uygun. Metro'dan çıkmadıkça hatlar arası geçiş serbest. Bileti çıkıncaya kadar yanınızda bulundurmak gerek.

- Taksi durakları, istasyon çıkışlarında ve merkezi yerlerde mevcut. İstasyon çıkışında “taksi ister misiniz” diye yol kesenler var, bunlar durak taksileri değiller (korsan taksiye dikkat). Yoldan taksi çevrilebilir ama biraz zahmetli zira yoldan çok sık boş taksi geçmiyor. Telefonla taksi çağırırsanız, taksimetre sizi almaya çıktığı noktadan yazmaya başlar. Havaalanından şehir merkezine taksiyle yolculuk fiyatlı gelirse havaalanından trenle Gare du Nord istasyonuna gidip, tercih edilirse oradan taksiye binmek daha uygun oluyor.

Paris Fransa gezi seyahat rehberi notları

Nerelere Gittik

1. Île de la Cité: Seine nehrinin ortasındaki doğal iki adadan biri. Paris’in merkezi olarak kabul ediliyor.

2. Notre Dame: Île de la Cité ‘nin doğusunda yer alan Katolik kilisesi. Fransız gotik mimarisinin en güzel örneklerinden biri.

3. Arch de Triomphe: Place Charles de Gaulle meydanının ortasında yer alan Zafer takı. Takı ziyaret ettikten sonra sırasıyla yürüyüş turu: Avenue des Champs-Élysées, Place de la Concorde, Jardin des Tuileries, Louvre ve Palais Royal.

4. Avenue des Champs-Élysées: 1.9 km uzunluğunda, 70 m. genişliğinde, cafeleri ve mağazalarıyla tanınmış dünyadaki en bilinen caddelerden biri.

5. Place de la Concorde: Champs-Élysées’nin doğu ucundaki fıskiyeli meşhur meydan.

6. Jardin des Tuileries: Place de la Concorde ve Louvre müzesi arasındaki halka açık park.

7. Arch de Triomphe du Carrousel: 1806 ve1808 yılları arasında Napolyon’un zaferleri anısına dikilen tak.

8. Musée du Louvre: 1793 yılında açılan dünyanın en büyük müzelerinden biri. Fransız devletine bağlı müzenin girişi genelde hep kalabalık, sıra beklemek ve müzeyi gezmek için uzunca vakit ayırmak gerek. Carousel du Louvre’dan giriş yapılırsa makinelerden bilet alınabilir.

9. Palais Royale: Müzeden sonra kısa bir yürüyüşle varılan saray ve güzel bahçesi.

10. Palais Garnier: 1875 yıllında yapımı tamamlanmış opera binası Paris’in önemli sembollerinden biri. Aynı zamanda Operadaki Hayalet romanında geçen opera olmasıyla ünlü.

11. Galeries Lafayette: 1912 yılında açılan içinde lüks markaların yer aldığı çok katlı mağaza. Satılan ürünlerin yanında mağazanın mimarisi de görülmeye değer.

12. Palais du Luxembourg: Fransız Senato’sunun toplandığı bina.

13. Jardin du Luxemburg: Fransız Senato’sunun içinde olduğu halka açık park.

14. Tour Montparnasse: Fransa’nın ikinci en yüksek gökdeleni. Tepesinde gözlem yapmak için terası, manzaralı cafesi ve restoranı var.

15. Montmartre: Paris manzarasına hakim, şehrin en yüksek tepesi. Burası sanatçıları, gece kulüpleri ve Sacré Cœur bazilikasıyla biliniyor.

16. St-Germian-des-Prés: Cafeleri, restoranları, barları, kitapçıları, hediyelik dükkanlarıyla görülecek bölgelerden biri. Tarihi olmaktan çok turistik gelebilir ama görülmeye değer.

17. Latin Quarter: Bir zamanların bohem Paris’i. Şimdilerde daha çok turistlerin ve öğrencilerin uğrak yeri. Buradaki çoğu mekan turist çekmeye odaklanmış, önünüze atlayıp restoranını methedenler görebilirsiniz aman dikkat.

18. Pantheon: 1790’da yapımı tamamlanan neoklasik tarzdaki mozole.

19. Musée Nissim de Camondo: 19. yy’da yaşamış İstanbul doğumlu banker Mösyö de Camondo’nun müze evi.

20. Tour Eiffel: Eyfel kulesine çıkmak için önceden bilet almakta fayda var. Genelde önünde uzun kuyruk oluyor. Akşamları her saat başı kule 10 dakika boyunca ışıldıyor; bunu Tour Montparnasse’dan veya Trocadéro bahçesinden seyretmeğe değer.

21. Jardins du Trocadéro: Trocadéro parkı Eyfel kulesini ve Paris’i seyretmek için harika bir yer.

22. Disneyland: Disneyland ve Walt Disney Studios olmak üzere iki farklı bölümden oluşan temalı eğlence parkı.

Paris Fransa gezi seyahat rehberi notları

Nerelere Gidelim

1. Canal Saint Martin: 19. yy. başında Napolyon’un emriyle şehre temiz su sağlamak için yapılmış. Kanal boyunca yürüyüş yapmak keyifli; aynı zamanda çevrede çeşitli restoranlar ve cafeler var.

2. Musee d'Orsoy: Monet, Renoir, Cezanne, Van Gogh gibi ünlü ressamların eserlerine ev sahipliği yapan tren garından dönme müze.

3. Place des Vosges: Paris’in en eski planlanmış meydanı. Uyumlu binaların çevrelediği kare şeklindeki park piknik yapmak veya dinlenmek için tercih edilebilir.

4. Rodin müzesi: Düşünen Adam, Öpüşme ve Cehennemin Kapısı gibi yapıtlarıyla tanınan ünlü heykeltraş Auguste Rodin'in eserlerinin sergilendiği müze.

5. Palais de Tokyo: Modern ve çağdaş sanat müzesi.

6. Centre Pompidou: İçinde kütüphane, modern sanat müzesi, müzik ve akustik araştırmalar merkezi barındıran modern müze. Binanın dışı da içi kadar görülmeye değer.

7. Château de Versailles: Kapladığı alan bakımından Avrupa’nın en büyük sarayı, Versay.

8. Alışveriş sokakları: Rue Cler, Rue Montorgueil,  Rue d’Aligre ve  Rue Mouffetard.

9. Pazarları: Richard Lenoir - yiyecek ve çiçek pazarı (Perşembe ve Pazar günleri açık), Porte de Clignancourt - antika ve bit pazarı (Cumartesi ve Pazar günleri açık).

Paris gezimizin detayları için:

Paris seyahati {1} / Paris seyahati {2} / Paris seyahati {3}

Bu yazıma sayfasında yer veren Gezgin Kadınlar bloguna da buradan ulaşabilirsiniz.

Bon Voyage!

Hiç yorum yok: