5 Ağustos 2015 Çarşamba

Karabuğdaylı Yaz Salatası


Son zamanlarda en sevdiğim öğle yemeklerinden biri.

Taze, doyurucu, sağlıklı ve yapması çok kolay!

Buckwheat salad karabuğday yaz salatası üzüm turp maydanoz sağlıklı glutensiz tarif


Karabuğdaylı yaz salatası için gerekenler:

1 su bardağı karabuğday
1 3/4 su bardağı su
1/2 çay kaşığı deniz tuzu
1 tutam maydanoz
Yarım limon suyu
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
4-5 tane doğranmış kırmızı turp
1-2 su bardağı çekirdeksiz üzüm

Buckwheat salad karabuğday yaz salatası üzüm turp maydanoz sağlıklı glutensiz tarif

Arzuya göre turp ve üzüm yerine bunları da deneyebilirsiniz:

- turp, çilek, 1 yemek kaşığı bal veya pekmez veya nar ekşisi
- beyaz peynir, ceviz
- beyaz peynir, haşlanmış pancar

Buckwheat salad karabuğday yaz salatası üzüm turp maydanoz sağlıklı glutensiz tarif

Karabuğdayı yıkayıp suyunu süzdükten sonra tencereye alın. Üstüne suyu ve tuzu ekleyip kapağını kapatın.

Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte suyunu çekip yüzeyinde küçük kraterler oluşana kadar pişirin. (Pilav yapar gibi... Ama suyunu çekemeden taneler yenecek kıvama gelmişse ateşten alıp fazla suyunu da süzebilirsiniz.)

Piştikten sonra bir kaba alıp soğumaya bırakın.

Buckwheat salad

Soğuyan karabuğdaya maydanozu, zeytinyağını ve limon suyunu ekleyin.

Üstüne dilimlenmiş turp ile ikiye bölünmüş üzümleri koyun ve alt üst edin.

İşte bu kadar; yaz salatası servis edilmeye hazırdır.

Buckwheat salad karabuğday yaz salatası üzüm turp maydanoz sağlıklı glutensiz tarif

Haşlayın, doğrayın, karıştırın, sonra da yumulup yiyin. 

Uğrayıp nasıl bulduğunuzu söylemeği unutmayın.

Hiç yorum yok: