11 Ağustos 2015 Salı

Kuruyemişli Gevrek

Bugünlerde atıştırmalıklardan gidiyorum.

Bir kaç malzemeyle hemencecik hazırlanabilecek üstelik de unsuz ve şekersiz olan bu kuruyemişli gevrekler yeni favorimiz.

Kahvaltıda krem peynirle, ikindide çayla, spordan önce enerji takviyesine her türlü iyi gidiyor.

Kuruyemiş gevrek atıştırmalık fındık fıstık ceviz bar tarif unsuz şekersiz


Bu sağlıklı atıştırmalıklardan yapmak isterseniz gerekli malzemeler:

100 gram karışık taze kuruyemiş (ben kavrulmamış tuzsuz yerfıstığı, badem, ceviz, antep fıstığı ve kabak çekirdeği kullandım; isterseniz keşunat, fındık, ayçekirdeği ile de çeşitlendirebilirsiniz.)

50 gram yulaf

1 yumurta

yarım çay kaşığı deniz tuzu

Kuruyemiş gevrek atıştırmalık fındık fıstık ceviz bar tarif unsuz şekersiz

Fırını 180°C'ye ayarlayın.

Fırın tepsisi boyutunda iki yağlı kağıt kesin.

Kuruyemiş gevrek atıştırmalık fındık fıstık ceviz bar tarif unsuz şekersiz

Kuruyemişlerle yulafı karıştırın ve mutfak robotundan geçirin.

Karışımı karıştırma kabına alın. 

Üstüne yumurta ve tuzu ekleyip tahta veya plastik bir spatulayla karıştırarak yoğun bir hamur haline getirin.

Nut bar

Kestiğiniz yağlı kağıtlardan birini tezgaha koyun.

Hamuru bu yağlı kağıdın ortasına alın.

Üzerine ikinci yağlı kağıdı yerleştirin ve merdaneyle hamuru açın.

Kuruyemiş gevrek atıştırmalık fındık fıstık ceviz bar tarif unsuz şekersiz

Hamuru 2-3 mm incelikte olacak kadar açtıktan sonra fırın tepsisine yerleştirin.

Üstteki yağlı kağıdı kenara alın. (Gevrek üstü açık pişecek, kağıdı hamur merdaneye yapışmasın diye kullandık.)

Gevreği pişirmeden önce bıçakla istediğiniz boyutta dilimleyin.

Fırına verin, 15 dakika ya da kızarıncaya kadar pişirin.

Fırından çıkardıktan sonra tepside soğumaya bırakın.

Kuruyemiş gevrek atıştırmalık fındık fıstık ceviz bar tarif unsuz şekersiz

Soğuyan çıtır çıtır gevrekleri ister hemen tüketin ister hava almayan bir kaba alıp aklınıza düştükçe mideye götürün.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: