10 Eylül 2017 Pazar

Pazar Çerezi

Merhaba!

Biliyorum, bloğumu düzenli güncellemek konusunda çok istikrarlı olamadım.

Yazılacaklar hala beklemede; seyahat hikayelerimiz ve fotoğrafları, Sheffield'daki meşguliyetlerimiz, mutfağımızdan yeni tarifler... Ama merak etmeyin, arayı kapayacağım!

Gelelim geçtiğimiz haftalardan notlarıma:

- Birkaç günlüğüne İsviçre'nin sevimli şehri Lugano'daydık. Gitmeden "burası adeta cennet" methiyeleri gelince iyice meraklanmıştık. Hakikaten çok güzelmiş. Planladığımızdan beş gün geç gidebilmiş olsak da görünce iyi ki geldik dedik. Hava bir kere harikaydı, sıcacık ve güneşli (İsviçre'den beklediğimin aksine), doğa huzurlu, Lugano gölü ise muhteşemdi. İlk defa gölde de yüzmüş olduk ve bir kerecik kesinlikle yetmedi.
Lugano travel seyahat gezi blog İsviçre Swiss Switzerland lake
- Sheffield'da hava derseniz, klasik İngiltere! Şaşırtmıyor, gri ve yağmurlu ama en azından çok serin değil. Bir iki kere kalorifer yakmışlığımız bile var. Bu kadar zamandan sonra alışmış olabilirim, eskisi kadar söylenmiyorum.
İngiltere tatil Seyahat Blog Gezi Sheffield travel United Kingdom Britain travel
- Sheffield'ın şehir merkezi aman aman olmasa da çevresi çok güzel. İngiliz filmlerinden aşina olduğumuz o güzel çayırlar, kuzular, daracık virajlı yollar, çok çok eski kargacık burgacık ama "karakterli" evler (meraklılar bu karakter işine, bir ev ne kadar eski o kadar karaborsa). Haftasonları fırsat bulursak çevredeki Peak District milli parkında gezinti yapıyoruz. Geçenlerde de Hope Valley'e bir baktık. Baktık diyorum evden geç çıkınca pek birşey yapacak vakit kalmadı (hala Pazar sendromu yaşıyorum, dükkanlar ya erkenden kapanıyor ya da hiç açılmıyor pazarları, haftasonunda planlı olmayı öğretecekler bu gidişle). Gittiğimizde çoğu yer de kapanmıştı, bir bakındık döndük.
İngiltere tatil Seyahat Blog Gezi Sheffield travel United Kingdom Britain travel
- Sevdiğim parklardan biri de Whirlow Brook Hall'un bahçesi. Güneş çıktı mı bizi evimizin yakınındaki bu parkta bulabilirsiniz.
İngiltere tatil Seyahat Blog Gezi Sheffield travel United Kingdom Britain travel
- Her tatil dönüşü aklım Bodrum'da kalıyor. Deniz'e ay çok soğuk diyip bir türlü giremeyen girdi mi de çıkmasını bilemeyen biriyim, baştan yeter gibi görünür tatil ama illa ki dönerken daha kalabilsek diye söylenirim. Bu sene de biraz daha denize gidebilsek hiç fena olmazdı, ilgililere duyurulur.
Bodrum tatil Seyahat Blog Gezi Kadıkalesi

Hiç yorum yok: