6 Ağustos 2017 Pazar

York Kalesi Müzesi, York

Eski zamanların canlandırıldığı müzeler sanki zamanda yolculuk yapmak gibi. Bu sefer ne zamandır aklımızda olan York müzesindeydik.

York kalesindeki müzede İngilizlerin geçmiş dönemlerdeki yaşantıları sergileniyor. Eski dönem odaları, oyuncakları, 1960'lar ve Kirkgate sokağı ile görülmeye değer.
Kirkgate'de York'taki 1870-1901 yılları arasındaki bir sokak dükkanlarıyla canlandırılmış. Çok güzel yapılmış, sokaktaki ışıklar ve sesler günün saatine göre değişiyor sürekli.

Oyuncak sergisinde ise son 150 yıldan kalan oyuncaklar sergileniyor. Hepsi birbirinden sevimli, 1950 yılının örneklendiği odaya girip karıştırmak eğlenceli olurdu.


Zamanında gerçekten yaşamış insanların anlattıklarına göre birebir kopyalanan dönem odaları arasında Viktorya döneminden salon, 1850'lerden köy evi, 18. yüzyıldan çizim odası ve 17. yüzyıl Tudor zamanından yemek odası bulunuyor.

1960'lar bölümünde ise o dönemdeki sanat, moda, spor, müzik ve gündelik hayatlar anlatılıyor.

Fotoğraflar loş ışıktan kendini gösteremese de hem İngilizlerin yaşam şartlarını görmek, hem de tarihleri hakkında bilgilenmek için müze görülmeye değer.

Hiç yorum yok: